Veelgestelde Vragen

Wat zit er in de verpakking?

In de verpakking zit gebrande ongemalen koffie. Gebrande koffiebonen dus.

Deze kunnen gebruikt worden of rechtstreeks in een bean to cup machine (bijvoorbeeld Melitta Purista of Barista) of je kan de bonen zelf malen en gebruiken voor een traditionele filterkoffie.

Welke verpakkingen zijn er?

Zakjes van 250gr en sommige blends bestaan in zakken van 1kg.

Hoeveel koffie heb ik nodig voor het zetten van een kopje koffie?

Afhankelijk van de instellingen zal je tussen de 7 en 10 gr nodig hebben voor een kopje koffie te zetten.

Hoe kan ik de koffie het beste bewaren?

De koffie zit verpakt in een speciale verpakking voorzien van een “eenwegsventiel”. Dit wil zeggen dat er lucht (of CO2) uit de verpakking kan, maar er kan geen lucht of zuurstof in de verpakking - zolang de verpakking ongeopend is natuurlijk. Het beste bewaar je de koffie op een droge, donkere plaats in omgevingstemperatuur. Eens geopend, laat je de koffie best in de originele verpakking en sluit je deze goed af. Gebruik hiervoor eventueel een zakklemmetje.

Hoe moet ik mijn bonen malen?

Het malen van koffie is volgens je eigen smaak. Hoe fijner je de koffie zal malen, hoe sterker je koffie zal smaken (tragere doorloop en hogere extractie). Hoe grover je de koffie zal malen, hoe “slapper” je koffie zal zijn (snelle doorloop dus lage extractie). Eén ding is voor alle maalgraden hetzelfde: maal nooit meer koffie dan je nodig hebt. De koffie begint namelijk snel te ontgassen na het malen en dus “vervliegen” ook veel aroma’s. Beter van net voldoende te malen en alle gemalen koffie te gebruiken en de ongebruikte koffie als ongemalen (als volledige boon dus) te bewaren.