Mijn verhaal

Mijn naam is Steven Boelaert. Q-grader en passioneel genieter van koffie. Boelie’s Beans is ontstaan uit deze grote passie voor koffie en de droom om iedereen de kans te geven  te genieten van een lekker kwaliteitsvol kopje koffie, met veel zorg samengesteld en met meesterlijke vakkennis artisanaal gebrand.


Laat me even teruggaan in de tijd. Van waar die fascinatie voor koffie? Want geniet niet iedereen wel van de dampende geur en de lekkere smaak van koffie? Het plezier in die tas koffie heb ik altijd gehad. Een ochtend op mijn terras met een dampende mok voor mij, is een ideale start van de dag. In 2010 kwam ik echter in de koffiewereld terecht en kon ik een blik achter de schermen werpen. Ik raakte op korte tijd helemaal gefascineerd door het hele proces achter de koffie. Het was een soort van ideale wereld waarin ik terecht gekomen ben en nog steeds met veel plezier in vertoef.  Sinds die datum ben ik me steeds meer gaan verdiepen en bekwamen, met als kers op de taart een kwalificatie  Q-grader Arabica en Q-grader Robusta. Ik ben dan ook zeer trots tot dat selecte groepje op wereldniveau te horen die gecertificeerd is in de beoordeling van koffie - zoals een sommelier voor wijn.

Een passie, ervaring en kwalificatie die ervoor zorgen dat ik voor jou een koffie kan maken!

Want koffie maken, hoe doe je dat?  Het hele proces beschrijven zou teveel zijn. Maar alles start met prachtige bloemetjes op koffiestruiken. Nadien groeien er koffiebessen die starten met een groene kleur en eindigen met een mooie rode kleur als ze rijp genoeg zijn. De koffiebonen zijn als het ware de pitten in de bessen. De suikers in de bessen - die trouwens zeer zoet van smaak zijn - vormen de voedingsbron om de koffiebonen te laten groeien. Na het plukken (handmatig of machinaal) worden ze verder verwerkt tot enkel de groene koffiebonen overblijven. Je hebt een enorme variëteit en er zijn meer dan 80 origines. Aan mij de eer om de beste voor jou te selecteren. Hiervoor ben ik  voor sommige van onze bonen zelfs tot in het land van origine geweest om eigenhandig een selectie te maken. Eens de bonen geselecteerd, komt het branden van de koffieboon aan bod wat een enorme invloed heeft op de aroma’s die zich vormen in de koffie. Het zijn dus veel verschillende variabelen die de smaak en aroma van de koffie creëren. Geen eenvoudige en snelle klus dus, maar wees gerust dat het  veel voldoening geeft als het verwachte resultaat wordt bekomen onder de vorm van een heerlijke smaak en dampen van de koffie.

Het werken in de koffie en mijn fascinatie hierbij zorgde voor een steeds wederkerende droom naar een eigen koffiemerk. In 2020 waagde ik dan ook de sprong. Ik brandde mijn eigen koffie en maakte mijn eigen merk "Boelie's Beans" met de stierenkop als uithangbord. De stierenkop straalt voor mij de passie en de volharding uit dewelke nodig waren om mijn 3 koffieblends te bekomen. De Mild , de Strong en de Deca. Drie variaties samengesteld en gebrand voor de echte koffiegenieter !

 


Als ik ook maar een tikkeltje van mijn passie kan doorgeven aan jou als koffiedrinker van 1 van deze 3 blends, dan kan mijn dag niet meer stuk! Missie volbracht